Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulykaragu képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Pulykaragu - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Pulykaragu
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bakonyi pulykaragu galuskával

Bakonyi pulykaragu galuskával

A pulykaraguhoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a fele olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A tűzről félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a fele sóval ízesítjük, a köménnyel, a csípős paprikával meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon 10-15 percig főzzük. Egy nagyobb lábasban kb. 3 liternyi vizet 1 kiskanálnyi sóval felteszünk forrni. Ez a galuska kifőzéséhez kell majd. A gombát megtisztítjuk (elég csak megmosni, és homokos talpát levágni), majd cikkekre vágjuk. A pulykamellet kisujjnyi csíkokra daraboljuk, a maradék sóval, a borssal bedörzsöljük. A paprikás levet egy másik lábasba átszűrjük, a gombát beledobjuk, kb. 8 percig főzzük. Ez a művelet el is maradhat, de a mártás ettől lesz szép, bársonyos...

Guisado mexicano (mexikói húsos ragu)

Guisado mexicano (mexikói húsos ragu)

A hagymát felkockázom, kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a darált húst, és fehéredésig pirítom, majd hozzáadom a zöldségkeveréket. Fedő alatt puhára párolom, fűszerezem, (ha chili porral csináljuk, akkor azt adjuk hozzá)majd felöntöm a paradicsommal és annyi vízzel amennyit felvesz (ez kb. a 1,5 szerese a tészta mennyiségének). Összeforralom, megkóstolom, ha kell korrigálom, és hozzáadom a tésztát...

Stroganoff ragu

Stroganoff ragu

A húst ujjnyi vastagra csíkokra szeletelem.Az olaj és a vaj felét forrósítom,és lassú tűzön aranybarnára sütöm a hagymát,majd hozzá adom a csemege uborkát.Ezután kiszedem a hagymát és az uborkát is. Magasabb fokozatra állítva a tűzhelyet,hozzá adom a maradék vajat,és olajat,majd 3-4 percig pirítom a hús egyik felét majd kiszedem,és megpirítom a másik adagot is...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Szatmári pulykaragu

Szatmári pulykaragu

Az alaposan megtisztított pulykaaprólékot annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet a szemes borsot, sót. Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhult. Közben az olajon, megpirítjuk a zsemlemorzsát meghintjük a pirospaprikával és ezzel sűrítjük be a ragu levét...

Tejfölös-borsós pulykaragu

Tejfölös-borsós pulykaragu

A hagymát a cikkezett paradicsommal olajon üvegesre dinsztelem, majd hozzáadom a felcsíkozott pulykamellet. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje a húst, hozzáadom az erőleveskockát, kb. 25 percet nagyon lassú lángon főzöm, majd hozzáadom a leszűrt zöldborsót, Ezzel újabb 10 percig fedő alatt tovább főzöm, majd lisztes tejföllel behabarom, sózom, borsozom, egy csipet szerecsendióval ízesítem, orsótésztával tálalom...

Hirdetés
Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével

Egy jó ragu: megvan elég gyorsan, és ha jól csináljuk, akkor jó kis élmény, csinálni is, megenni is. Robira és Pistire mindig lehet számítani. Az alaplevet feltesszük főni. Előkészülünk a főzéshez, azaz felaprítjuk a hagymát, a gombákat. A pulykamellből kis érméket vágunk, kicsit klopfoljuk, megsózzuk. A zöldségeket julienne-re aprítjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és a forró olajban sütjük a húst. Amikor elkészül, kivesszük, és abba a serpenyőbe belerakjuk a zöldségeket. Megsózzuk, együtt pirítjuk, majd alaplével felöntjük. Szójaszószt adunk még hozzá és nagyon nagyon kevés vajat. A legvégén a húst visszarakjuk, hogy átnedvesedjen...

Tuti menü