Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A világ konyhái - pulykahús receptek képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

A világ konyhái - pulykahús receptek - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » A világ konyhái - pulykahús receptek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Currys pulyka ceruzababbal, cukkinivel

Currys pulyka ceruzababbal, cukkinivel

A rizst főzzük meg a szokásos módon. A húst vágjuk minél vékonyabb csíkokra, majd pirítsuk le 4-5 perc alatt az olajon. Sózzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a curry pasztát, és a gyömbért, majd az aprított hagymákat is. TIPP: A zöld curry paszta csípős, így ha nem kedveli a túlzottan erős ízeket, csak a felét tegye bele, és kiegészítheti a boltokban kapható hagyományos, kicsit édesebb ízvilágú curry fűszerporral (1 tk kb.). Adjuk hozzá gyorsan a kókusztejet, és főzzük kb. 5 percig. Majd tegyük bele a megtisztított zöldségeket is. A ceruzababot egyben, a cukkinit vékony szeletekben. 10 percig fedő alatt pároljuk alacsonyabb hőfokon. Párolt rizzsel tálaljuk...

Egzotikus rizs pulykával wokban

Egzotikus rizs pulykával wokban

A pulykamellet vékony csíkokra vagy kis kockákra vágom, ugyanígy az őszibarackot. Kevés olívaolajon wokban megpirítom a húst, miközben hozzáadom az ízlés szerinti sót, ételízesítőt, petrezselyemzöldet, a zöldségeket és az őszibarackot. Ha elkészült, hozzáadok egy kevés szójaszószt, majd összekeverem a közben megfőzött rizzsel. Ennyi az egész...

Gyros pulykahússal

Gyros pulykahússal

A csirke- vagy pulykamellet csíkokra vágom. A gyros fűszerkeveréket bő olajjal összekeverem, majd összeforgatom a hússal. Egy kis ideig várok, hogy megpácolódjon, de az sem baj, ha egy éjszakára hűtőbe megy. Ezután egy cseppnyi olajon egy serpenyőben jól átsütöm...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Indiai pulykaragu rizstésztával

Indiai pulykaragu rizstésztával

A alap recept Stahl Judittól származik, a könyvében Indiai csirkeragu néven fut. Nem sokat módosítottam rajta, csak a már unalmas csirkemellet lecseréltem pulykára, kihagytam a szegfűszeget, az egész köménymagot őröltre, a cukrot mézre cseréltem, és kevesebb chilit meg fokhagymát használtam...A fűszerkeverékhez megtisztítjuk a gyömbért, a chilipaprikát és a fokhagymát, felaprítjuk őket. Ezután a fűszerekkel és a borecettel együtt kis robotgépben pépesítjük. A húst felkockázzuk és összeforgatjuk a fűszerkeverékkel. A hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pulykahúst, megsózzuk, hozzáadjuk a mézet, felöntjük vízzel és ha felfort, fedő alatt takarék lángon 25-30 perc alatt készre főzzük...

Kókuszos pulyka thai módra

Kókuszos pulyka thai módra

Thaiföld messze van, és elég sokba kerül oda eljutni. Aki megengedheti magának, akár januárban is élvezheti a trópusi nap melegét, az óceán kék hullámait, a thai emberek vendégszeretetét, és nem utolsósorban a thai konyha varázslatos ízvilágát. Egyszer-egyszer itthon is meglátogathatjuk a thaiföldi specialitásokat kínáló vendéglőket, de a bátrabbak nyugodtan belevághatnak egy otthoni konyhai kalandba, és meglephetik családtagjaikat egy autentikus thaiföldi étellel. Szerencsére minden hozzávalót be lehet szerezni a szupermarketekben vagy az ázsiai fűszerekre specializálódott kis üzletekben. A menü kókuszos pulyka, de lehet akár csirke is.

Marokkói mandulás pulyka

Marokkói mandulás pulyka

Kevés olajon, közepes lángon, fedő alatt puhítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Keverjük ki egy tálkában a szárazfűszereket. Adjuk a puha hagymához, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a paradicsommal, a vízzel, és a citromlével, sózzuk. Forraljuk fel. Helyezzük a szószba a húsdarabokat. Várjuk meg, míg felforr, majd vegyük a lángot közepesen gyengére, és addig főzzük fedő alatt, míg a hús megpuhul. (Kb. 25-30 perc) Közben a sütőt melegítsük 200 fokra. A padlizsánkockákat forgassuk kevés olajban meg, majd sütőpapíron pirítsuk puhára (20 perc). Ha kész, hagyjuk kihűlni a padlizsánt. Keverjük bele a padlizsánt a kész pulykás szószba, majd szórjuk meg majoránnával...

Mexikói pulykaragu

Mexikói pulykaragu

A zöldséget előpároltam pici olajon és kevés vízzel. Ezalatt a húst felaprítottam, a hagymát apróra vágtam, a fokhagymát átnyomtam. Az olajon üvegesre pároltam a vöröshagymát, rádobtam a fokhagymát, majd a húst is. Mivel a hús már megsült előző nap, így épp csak pár percig kevergettem. Előtte még utánfűszereztem, mert nagyon natur volt. Hozzáadtam a csaknem teljesen kész zöldségkeveréket, jól összeforgattam és csak addig pároltam, míg az ízek összeértek és a zöldséges rész is puha lett...

Narancsos pulyka kínai módra

Narancsos pulyka kínai módra

1 ek szójaszósszal, sóval, cukorral, aprított hagymával, fokhagymával, felaprított gyömbérrel, és vízben feloldott keményítőben pihentettem a húst kb. 20 percig. Utána kb. 5 percig előmelegített olajos wokban megsütöm, majd kiveszem a wokból. Utána a hátramaradt olajban az előre leforrázott, felvágott narancshéjat a felvágott paprikával megsütöm, újra ráteszem a húst, és vízzel felkevert keményítővel, és narancslével, ecettel (1 ek-nálam fehérborecet volt), szójával (1-2 ek), és szezámolajjal (pár csepp) 1-2 percig forralom...

Szezámos pulykanyársak ananászos salsaval

Szezámos pulykanyársak ananászos salsaval

Ez a szezámos sült pulykanyárs recept több konyha jellegzetességeit is magán viseli. A mexikói salsa, az indonéz szezámos húspác, és a dél-amerikai édesburgonya mind egyedi karaktert adnak az ételnek. A végeredmény minden várakozáson felüli. Viszonylag gyorsan elkészíthető, egészséges recept...A húst vágjuk 6-8 db hosszúkás, vékony csíkra. A pác hozzávalóit keverjük ki, majd kenjük át vele a húscsíkokat, és legalább 1 órát érleljük így a hűtőben. A salsa hozzávalóit vágjuk apró kockákra, az olíva bogyó kivételével. Keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, a fél citrom levével keverjük át. Szintén legalább egy órát érleljük a hűtőben. Az édesburgonyát mossuk meg alaposan, vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra. Tegyük őket egy zacskóba, öntsünk rá olíva olajt, zárjuk be a nyílást, majd rázzuk jól össze, hogy az olaj mindenhol rátapadhasson a burgonyakarikákra.

Tuti menü