Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulyka receptek képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Pulyka receptek - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Pulyka receptek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Aranyásók kedvenc sült pulykája

Aranyásók kedvenc sült pulykája

A Knorr Tyúkhúsleves ízesítőt egy keverőtálban összekeverjük az olajjal, majoránnával, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával és a mézzel. Sütés előtt legalább 3 órával a pulykacombot alaposan bedörzsöljük a páccal. A húst tepsibe tesszük, és 180 C-os sütőben kevés vizet aláöntve 20 percig fólia alatt sütjük. Utána levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul és szép piros lesz. Tálaláskor meghintjük friss kakukkfűvel. Köretként főtt burgonyát vagy rizst adhatunk mellé...

Aszaltszilvával töltött rántott pulykamell áfonyalekvárral

Aszaltszilvával töltött rántott pulykamell áfonyalekvárral

A pulykamellfilét olyan szeletekre vágom, mintha rántott húst akarnék készíteni belőle. Megsózóm, megborsozom őket, majd minden szeletet külön-külön megtöltök 3-4 szem aszalt szilvával, felgöngyölöm, és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzöm őket, hogy a szilvák ne essenek ki. Ezután megforgatom őket lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, és bő olajban kisütöm. Áfonyalekvárral és sült krumplival (vagy burgonyakrokettel) tálalom...

Babos-zöldséges pulykacomb

Babos-zöldséges pulykacomb

A pulykacombot kisebb kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal és mustárral fűszerezzük. A forró olívaolajon pirosra sütjük a húst, majd hozzáöntjük a fehérbort, és fedővel lefedve félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a felkockázott zellergumót, és a karikákra vágott póréhagymát. Felöntjük a húslevessel, lassú tűzön puhára főzzük, majd végül hozzáadjuk a leszűrt vörösbab konzervet és az aprított petrezselymet. Jól átforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük. Forrón tálaljuk, és friss kenyeret vagy zsemlét kínálunk mellé...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Borban párolt pulykacomb gombával

Borban párolt pulykacomb gombával

A combokat fűszersóval jól bedörzsölöm (ha nincs fűszerkeverék sózom, borsozom), nagyobb combokat bevagdosom és úgy sózom, fűszerezem. Félórára hűtőbe rakom, hogy jól átjárja a fűszer. Addig a gombát szükség szerint félbevágom, de ha aprók a fejek egybe is hagyhatjuk. A fokhagymát, vöröshagymát felaprítom. A húst felforrósított olajon minden oldalról megpirítom, majd tepsibe rakom. A visszamaradt olajon a hagymákat, gombát rövid ideig pirítom, sóval, borssal fűszerezem, majd hozzáadom a kakukkfüvet. Kb 3 dl vizet, 1 erőleveskockát és a 3 dl bort hozzáöntöm, majd összeforralom. Ezt a ragut a hús tetejére öntöm, előmelegített sütőbe teszem. Lefedve 200 fokon kb. 1,5 órát sütöm, közben néha meglocsolom a levével. Majd kitakarom és 20-30 perc alatt ropogósra sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.

Egyben sült hús pulykából

Egyben sült hús pulykából

Én egy kis módosítással csináltam; vettem 4 db nem túl nagy pulyka felsőcomb filét. Ez valahogy úgy néz ki, hogy van egy vastagabb és egy laposabb része, ennek megfelelően minden darabot kettévágtam. A vékonyabb részt feldaraboltam apróhúsnak. A vastagabbakat megsóztam, lábosba tettem - ez kb. ¾ kg volt. Hozzáraktam 4 gerezd kissé feldarabolt fokhagymát és ¼ kg libazsírt. Föltettem kis lángra főni. Amikor már kezdett puhulni, beletettem egy nagy fej felcsíkozott hagymát, két feldarabolt zöldpaprikát és egy nagy paradicsomot. Addig főztem a saját levében, amíg egészen puha lett, közben a fedőt levettem, így előbb-utóbb csak a zsír marad rajta, a lé elfő. Szép pirosra sütöttem, kivettem a zsírból. Több napra szántam, különböző köreteket lehet mellé csinálni. Először párolt-pirított brokkoli és répa volt.

Hirdetés
Káposztával rakott pulykacomb

Káposztával rakott pulykacomb

A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és 1 dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk. A húst szeletekre vágjuk és megforgatjuk a borsos, sós, pirospaprikás lisztbe, és felét lerakjuk egy kiolajozott sütőtálba. A párolt káposztával betakarjuk, és közé rakjuk a kolbászkarikákat is. A hús másik felét a tetejére rakjuk. Kikeverünk egy tejfölt 5 kanál olajjal és egy tojással és az egészet betakarjuk vele. Reszelt sajtot rakunk a tetejére, és kb. 70 perc alatt 190 fokon megsütjük...

Pulyka fasírozott

Pulyka fasírozott

A pulykahúst kicsontozzuk, ledaráljuk, a hagymát lereszeljük, és az ízesítőkkel összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel apró pogácsát formázunk, és a csíkokra vágott szalonnával betekerjük. Fogpiszkálóval a szalonnacsíkokat összetűzzük, hogy sütéskor egyben maradjanak. Ezután a szalonnával betekert húspogácsákat forró olajban kisütjük úgy, hogy a szalonna piros és ropogós legyen...

Spárgás pulyka

Spárgás pulyka

Borsamunkatárs kihasználja a rövid időt, amíg a Spárgának szezonja van, és spárgás pulykát készít. Nigella receptje szerint, kacsazsírban készített sült krumplival tálalja...A vajat megolvasztom és a bébispárgákat pár percig párolom benne. Kiemelem a zöldségeket és lecsepegtetem, a vajra lisztet szórok, majd fokozatosan felengedem a tejjel, megborsozom és sűrűsödésig keverem, ekkor beleszórom a parmezánt. A hússzeleteket mindkét oldalukon sózom és borsozom, oldalanként egy percig - fehéredésig - sütöm az olajon. Kiolajozott tepsibe teszem, a hússzeletekre rátépkedem a sonkát, elosztom rajtuk a bébispárgát és egy evőkanálnyit kapnak a besamelből, végül megszórom őket a reszelt goudával. 200 fokos sütőben 25 percig sülnek, a végén 5 percre rákapcsolom a grillt, hogy a sajt a tetején megpiruljon...

Tuti menü