Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulykahús és tészta variációk képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Pulykahús és tészta variációk - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Pulykahús és tészta variációk
Keresés
Találatok száma - 5 db
Birsalmás-pulykás lepény

Birsalmás-pulykás lepény

Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral elmorzsoljuk, folyósra kikeverjük. Felöntjük a langyos tejjel, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Félretesszük, és hagyjuk megkelni. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a megkelt kovászt meg a kefirt, ízlés szerint megsózzuk, majd a tésztát simára kidolgozzuk. Hozzáadjuk az olvasztott, langyos margarint, és azzal hólyagosra dagasztjuk. Ezután lisztezett deszkára tesszük - a tetejét megszórjuk liszttel, hogy ne száradjon ki -, és langyos helyen legalább 1 órát kelesztjük. A tésztát vagy cipóvá formázzuk, vagy két hosszúkás lepénnyé kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket.

Cseresznyés töltött pulykamell burgonyatésztában

Cseresznyés töltött pulykamell burgonyatésztában

A pulykamellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és besózzuk. A darált húst összekeverjük az egész tojásokkal meg a kimagozott cseresznyével. Sóval, őrölt borssal, fahéjjal, kakukkfűvel és finomra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A hússzeleteket kiolajozott alufóliára fektetjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fólia segítségével feltekerjük. A tekercseket tepsibe tesszük, egy pohár vizet öntünk melléjük, és 170-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. A fóliában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tésztát...

Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

Mai pulyka vagdalt, fasírt, húsgolyó formájában. Egy újabb variáció, egy nem szokványos körettel: ráadásul az egész nem vesz igénybe sok időt. A pulykahúst ledaráljuk, közben a vizet feltesszük a tűzre, hogy majd kifőzzük benne a tésztát. A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk. Teszünk még hozzá sót, borsot, szójaszószt, majd a felaprított erős paprikát is hozzáadjuk, végül a tojást. Mindezt összekeverjük, majd pici formákat alakítunk belőle (két kanál segítségével könnyen alakíthatunk ki kis gombóckákat), és a forró olajba helyezzük. A vagdaltakat a fűszerezéssel több irányba is el lehet vinni. A tésztához felaprítjuk a vöröshagymát, egyik felét megpirítjuk az olajban. Amint megpirult, paprikakrémet adunk hozzá, majd a korábban már kockára vágott paradicsomot is beletesszük. Ezután a zöldpaprikát és a sárgarépát is szintén néhány apró kockára vágjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Pulykás pite

Pulykás pite

Mikor megvettük a hűtőt és elkezdtem bepakolni a másikból az új fagyasztóba sok zacskóról leesett a címke. Így jártam, hogy sertés comb helyett, darált pulyka husit fagyasztóztam ki :) Bár van igazi pite receptem, most inkább leveles tésztával dolgoztam...A húst előre elkészíthetjük, még egy nappal is. Nincs jelentősége. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk, sorban ugyancsak apróra vágott hagymát, 1 gerezd fokhagymát, paprikát és paradicsomot. Ha üvegesre dinszteltük, hozzászórjuk a borst, majoránnát, csipet oregánot és pirospaprikát. Felöntjük pár korty vízzel, hogy a pirospaprika ne égjen oda és hagyjuk rotyogni vagy két percig, majd hozzákeverjük a darált húst. Ekkor sózzuk, vagy ételízesítjük és belepréseljük a maradék 3 fokhagymát. Ha kezd rotyogni, belekanalazzuk a paradicsompürét és kis cukorral megbolondítjuk, majd készre főzzük...

Zöld tészta pulykamellcsíkokkal

Zöld tészta pulykamellcsíkokkal

Vizet forralunk, és a lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát. Kevés olajat öntünk a vízbe, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ha megfőtt, leszűrjük, folyó csapvíz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, és előhevített vajon átforgatjuk. A pulykamell filét megmossuk, hártyáitól megszabadítjuk, hosszú, ujjnyi vékony csíkokra vágjuk, majd előhevített vajon aranybarnára pirítjuk. Tálra szedjük, félretesszük. A visszamaradt vajra rászórjuk a sáfrányt, a zöldborsot, beleöntjük a tejszínt, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. 2 kanál étkezési keményítővel besűrítjük. Az aranybarnára pirított pulykamell filét belekeverjük a mártásba, és jól összeforgatjuk...

Tuti menü