Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulykahús leves képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Pulykahús leves - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Pulykahús leves
Keresés
Találatok száma - 7 db
Borsóleves pulykamell-falatokkal

Borsóleves pulykamell-falatokkal

Az olajon odateszem párolódni a kockára vágott húst, majd hozzáadom a borsót és felkarikázott répát. Ha már úgy 10-15 perc eltelt, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre, és kis lángon addig pirítom, kevergetve, amíg a liszt zsemleszínű lesz. Ekkor apránként és keverve vizet öntök rá, hogy ne legyen csomós. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest akarok (kb. 3,5 liter). Felfőzöm, de figyelek rá, mert könnyen kifut. Ha felfőtt, kis lángra veszem, megfűszerezem, és belerakom az apróra vágott petrezselymet. Ha minden puha, akkor készen is van. Lehet még tésztával sűríteni, de nekem így is elég sűrű lett.

Curry-s pulykaleves

Curry-s pulykaleves

A húst megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, metéltre aprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk benne a húst, majd sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve pároljuk. Ha elpárolog a víz, pótoljuk. Amikor a hús már majdnem puha, megszórjuk a curryvel, öntünk alá kb. 1 liter vizet, és felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a sárgarépát, a pórét, és a káposztát. Ízlés szerint tehetünk bele erős paprikát. Pár perc alatt kíméletesen összefőzzük, hogy a zöldségek még kicsit roppanjanak, de ne főjenek túl puhára, majd a levest tálaljuk.

Diós pulykahúsleves

Diós pulykahúsleves

A felhevített olajon pároljuk puhára a hagymát és a zellert. Szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a zsályát és a borsot, majd kavargatva főzzük két percig. Engedjük fel az alaplével és a szafttal, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Tegyük hozzá a zöldségeket, mérsékeljük a lángot, majd lefedve főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a főtt húst és a diót. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára a zöldségeket. Tálaláskor szórjuk meg a petrezselyemmel, és ízlés szerint öntsünk hozzá tejszínt...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kakukkfüves hagymaleves pulykagombócokkal

Kakukkfüves hagymaleves pulykagombócokkal

Forró olajba szórjuk a cukrot, kevergetve addig karamellizáljuk amíg, borostyánszínű nem lesz, majd hozzátesszük a fél karikára vágott hagymákat, ráöntjük a bort, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és felengedjük húslevessel. A pulykahúst feldaraboljuk, vagy megdaráljuk, sóval, borssal fűszerezzük, a szintén finomra vágott petrezselyem zöldet belekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle, majd a forrásban lévő levesben készre főzzük...

Pulykagombóc leves

Pulykagombóc leves

Az aprólékot megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, és másfél liter vízben feltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön másfél óra alatt készre főzzük. A levest leszűrjük, a zöldségeket félretesszük, és melegen tartjuk. A főtt húsról a bőrét leszedjük, kicsontozzuk. Elkészítjük a gombócot. A leveshúst a kockára vágott szalonnával, az aprított petrezselyemmel, a megtisztított, megmosott és felkockázott vöröshagymával finomra daráljuk. Hozzákeverjük a tojást, a szerecsendiót, a frissen őrölt fekete borsot, sózzuk, és annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jól formálható legyen. Összegyúrjuk, és fél órát állni hagyjuk. Utána vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, és a levesbe tesszük...

Pulykaragu leves

Pulykaragu leves

A pulykahúst megmossuk, hártyás részeit és az inakat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, a tárkonylevéllel, és kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockákra vágjuk, kevés olajon lassan megpároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Világos rántást készítünk a maradék felhevített olajból a liszttel, egy kis levessel simára keverjük és a leveshez öntjük...

Tárkonyos pulykaragu leves

Tárkonyos pulykaragu leves

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, után ízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk...

Tuti menü