Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulykamáj, zúza képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Pulykamáj, zúza - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Pulykamáj, zúza
Keresés
Találatok száma - 5 db
Göngyölt pulykamáj gránátalma szósszal

Göngyölt pulykamáj gránátalma szósszal

Két evőkanál olívaolajat összekeverünk az összenyomott fokhagymával, a fehér borssal és a kakukkfűvel majd bepácoljuk a pulykamájat és egy napig állni hagyjuk. Sütés előtt a májat a baconszalonnába tekerjük, fogvájóval összetűzzük, majd kevés olajon megsütjük. A hagymát a szószhoz felaprítjuk, és kevés olajban megpároljuk, beletesszük a lisztet majd a gránátalma kifacsart levét és egy marék gránátalma magot. Ízesítjük sóval és cukorral és összeforraljuk. Ha szükséges még öntünk hozzá vizet (én nem tettem). Párolt rizzsel kínáljuk.

Marshall máj pulykamájból

Marshall máj pulykamájból

A borjú májat lehártyázzuk, ha túl vastag kettészeljük és kisebb szeletekre vágjuk, megborsózzuk sózzuk és lisztbe forgatjuk. A többi máj fajtát nem hártyázzuk és nem sózzuk. A többi mozzanat ugyanaz. Azért is vettem pulykát, mert nincs vele ennyi gond. A szalonnát szeletekre vágjuk, beirdaljuk és zsírjára sütjük. A szalonna kisült zsírjához tegyünk egy kis olajat, hogy ne égjen tovább és forrón süssük ki a májat. Ha még van kedvünk és szeretjük hagymákat is kisüthetünk, amiket vékony szeletekre szelünk, belisztezünk és kisütünk.Bármilyen körettel tálalhatjuk mellé téve a karéj szalonnát, és ha úgy adódik, a hagymát.

Pulykamáj sütve, borban párolt gombával és sárgarépával

Pulykamáj sütve, borban párolt gombával és sárgarépával

A páchoz valókat összekeverni,majd a jól megmosott és lecsepegtetett májat beleforgatni. 1-2 óráig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják. Közben többször jól átforgatni a pácban. A sárgarépát megtisztítani és vékonyra felkarikázni. A hagymát szintén megtisztítani majd félbevágva vékonyan felszeletelni. A gombát jól megmosni, félbevágni és vékony csíkokra felszeletelni.(én a gombát is megtisztítom) Egy tepsibe tenni a felszeletelt zöldségeket, majd megszórni sóval és őrölt fehérborssal. Egy kevés (1-1,5 dl) bort önteni alá, majd lefedni a tepsit és kb. fél órán át, közepes hőmérsékletű sütőben megpárolni. Ezután a sütőből kivéve a felesleges levet leönteni róla.(elég sok lé lesz alatta, mert a gomba levet enged)...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Pulykamájjal töltött pulykamell filé

Pulykamájjal töltött pulykamell filé

5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk, a zsírját kisütjük. A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, és megpirítjuk a zsiradékban, majd a tűzről lehúzva, elkeverjük benne az elkapart pulykamájat. A gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összemorzsoljuk. A hozzávalókat, a májat, a gombát, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet jól összedolgozzuk, megszórjuk majoránnával, ha szükséges, utóízesítjük. A pulykamell filét kiveregetjük, megsózzuk, rásimítjuk a tölteléket, és feltekerjük...

Zúzapörkölt

Zúzapörkölt

A zúzákat alaposan megtisztítom a nem odavaló fehér és sárgás részektől, a csirkéből lévőt 2 felé, a pulykából lévőt 4-5 felé vágom. Kuktaedényben kezdem főzni. A hagymát a felmelegített zsiradékon üvegesre pirítom, ráteszem a zúzákat, azzal továbbsütöm. Néhány perc után rádobom a zöldpaprikát, néhány keverés után a paradicsomot is. Sózom, pici borsot tekerek rá, megvárom, míg elkezd levet ereszteni...

Tuti menü