Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pulykamell receptek képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Pulykamell receptek - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Pulykamell receptek
Keresés
Találatok száma - 19 db
Almás-zelleres pulykamell

Almás-zelleres pulykamell

A húst négy szeletre vágjuk, egyenletesre kiveregetjük. A megtisztított és vékony metéltre vágott almát és zellert elterítjük rajtuk. Megszórjuk a gorombára zúzott dióval, sóval és a fűszerekkel. Feltekerjük, és a hajtásnál megtűzzük, beolajozzuk. A húst 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, de ügyeljünk arra, nehogy kiszáradjon. Amikor elkészült, felszeleteljük, és a pácolt zöldségekkel tálaljuk...

Ananászos pulykamell

Ananászos pulykamell

A pulykamellet tokányra felvágjuk. A húscsíkokat lisztbe forgatjuk, hogy vékony réteget képezzen a liszt a húson. Felhevített olajban sütjük. Egy kevés gyömbérrel, szerecsendióval, borssal ízesítjük. Sózni az ételkészítés végén kell. Felhevített serpenyőben két kanál cukrot karamellizálunk. Ebben forgatjuk meg az ananászkockákat. Némi borral és citrommal meglocsoljuk. Pár perc után levesszük tűzről a serpenyőt. A pürének felkockázott burgonyát megfőzzük. Leszűrjük, sóval, borssal, gyömbérrel fűszerezzük. Amint megfőtt, összetörjük vagy turmixoljuk, így tálaljuk.

Baconbe göngyölt töltött pulykamell

Baconbe göngyölt töltött pulykamell

A húsokba mélyedéseket vágunk, ebbe rakunk kis darab kolbászt, szilvát és sajtot. A húsokat sózzuk, borsozzuk, mustározzuk, majd baconbe csavarjuk. Kivajazott tűzálló tálba egy réteg hagymát karikázunk. Erre rakjuk a töltött húsokat...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius Borház és a Fitomark Tokaji Borház, valamint a szekszárdi Twickel Szőlőbirtok egy-egy bora a legjobbaknak járó Quadris-díjakat - derült ki a díjkiosztó ünnepségen Siófokon szerdán. Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az idei borversenyre 226 fehérbort, 106...
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak
Átadásra kerültek az első VinCE Awards... Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló...
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön...
Borbundás pulykanyárs gyümölcságyon

Borbundás pulykanyárs gyümölcságyon

Tokaji Tamás konyhafőnök vendégével ezúttal Borbundás pulykanyársat készített gyümölcságyon....A pulykamellet nagyobb kockákra felvágjuk, majd a kolozsvári szalonna csíkokba feltekerjük. Ezeket a göngyölt húskockákat fapálcikára feltűzzük. Mindegyik pálcára 4-et. Elkészítjük a masszát: 5-6 kanál lisztet 3 tojással, 10 dkg trappista sajttal 1 dl vízzel és 1 dl furminttal elkeverünk. Ebbe mártjuk bele a húst, és forró olajban kisütjük. 1 db körtét, 1 db almát, 3 db őszibarackot és 4 db ringlószilvát felvágunk és forró serpenyőbe tesszük (a forró serpenyőbe némi olívaolajat önthetünk). Így képzünk a gyümölcsökön kérget. Ezután a tokaji furminttal felgőzöljük és egy perccel később levesszük a tűzről...

Bőrős pulykamell egészben sütve

Bőrős pulykamell egészben sütve

A fűszerkeveréket egy kis olajjal kikevertem, és alaposan bedörzsöltem vele a húst. Egy fém nyelű serpenyőt melegítettem szárazon, és abban sütöttem elő a hús minden oldalát szép pirosra. Először a bőrös felével, majd tovább szépen körben. Utána serpenyőstől az előmelegített sütőbe toltam, és 180 C-on, egy kis vizet alá öntve, kb. 1 és ¾ órát sütöttem. Így a hús nem tudott kiszáradni, és puha, omlós maradt. Miután megsültnek nyilvánítottam, serpenyőstől kivettem a sütőből, és hagytam pihenni 30 percet, majd ezután szeleteltem. Nem készült különösebb köret hozzá, egy nagy adag joghurtos salátával ettük, a maradékából másnap szuper szendvics alap lett.

Hirdetés
Brokkolis pulykamell

Brokkolis pulykamell

A pulykamell szeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Kivajazott tepsibe fektetjük. Erre helyezzük rá a megpárolt vagy félig megfőzött brokkolit. Ezután elkészítjük az öntetet: a vajat megforrósítjuk, de nem sütjük, mert akkor más lesz az íze! Belekeverjük a lisztet. Kicsit pirítjuk, és szép fokozatosan beleöntjük a tejet, hogy ne legyen csomós. Krém állagig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. Ha kész, ráöntjük a húsra és a brokkolira. Ezután megszórjuk a sajttal, és szép pirosra sütjük 180 fokon, előmelegített sütőben. Rizzsel tálaljuk!

Dijoni mustáros pulykamell

Dijoni mustáros pulykamell

A pulyka közkedvelt hagyományos ünnepi étel a világ számos pontján, de legfőképpen Amerikában, ahol előszeretettel fogyasztják karácsonykor és a hálaadás napján. A Vegeta konyha vendége, Michael Logozzo a pulykát különleges, modern és amerikai-európai módon készítette el. A megmosott, szárazra törölt pulykát a kétféle (1-1 kanálnyi) mustár és a Vegeta keverékével bekenjük. Szobahőmérsékleten 2 óráig állni hagyjuk. Tepsibe olajat locsolunk, a bepácolt pulykamellet belerakjuk, kissé megborsozzuk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 1,5 órán át (a hús vastagságától függően) sütjük. A sütés alatt időnként egy kevés vizet öntünk alá, a vége felé pedig bort vagy a vermutot rálocsoljuk. Serpenyőben a vajat megolvasztjuk, a meghámozott, magházától megszabadított és felszeletelt almát és körtét rádobjuk, néhány percig pároljuk, majd a tejszínt, a maradék mustárt és a sült hús visszamaradt szaftját is hozzáadjuk. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet és a mártást 5-10 perc alatt jól kiforraljuk...

Fetával, paradicsommal rétegezett pulykamell

Fetával, paradicsommal rétegezett pulykamell

A pulykamellfiléket megmossuk, tiszta konyharuhával felitatjuk róluk a nedvességet, és kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat besózzuk, megszórjuk grillfűszerrel és bazsalikommal, majd kicsit állni hagyjuk. Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, belefektetjük a pulykamellfiléket, majd mindkét oldalukat ropogós pirosra sütjük. A sült húsokat tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük, mindegyikre egy-egy szelet (kb. kisujjnyi vastag) feta sajtot és paradicsomot fektetünk...

Gombás pulykamell

Gombás pulykamell

A gombát egy kis olajon megpárolom, és a pulykaszeletekre teszem, elsimítom, feltekerem, megtűzöm, és mindkét oldalát megpirítom, majd fűszerezem (só, bors, gyömbér, szerecsendió, chilli, curry, fokhagyma), majd ráteszek egy gombaleves kockát, és felöntöm 3-4 dl vízzel, hozzáteszem a gomba levét (ami pároláskor maradt), ha maradt akkor a többi gombát, borsót. Letakarom és addig sütöm, amíg egy kis színt nem kap...

Hirdetés
Hawaii pulyka

Hawaii pulyka

Kezdetnek szeleteljük fel a pulykát és klopfoljuk ki a szeleteket. Fűszerezzük meg minden földi jóval sóval, fehérborssal, ételízesítővel, petrezselyemzölddel. Kevés olajon kb. 3-3 perc alatt nagy lángon fehérítsük ki a húsok felszínét...Ha már minden hús bennt fekszik a tálban, foglalatoskodjunk a tejszínnel. Ezzel nem sok teendő van, mindössze csak annyi, hogy öntsük bele egy tejforraló edénybe, és forraljuk fel. Ameddig el nem kezd bugyorogni a teteje, öntsünk bele a konzervananász levéből nagyjából 1 deciliternyit. Reszeljük bele a fél citromunk levét is! Amint a tejszín felforr, és jól megkevergetjük, már zárhatjuk is el alatta a gázt...

Klasszikus Dubarry pulykamell

Klasszikus Dubarry pulykamell

Fejenként egy nagyobb szelet pulykamellet veszünk, és egy kicsit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés liszttel megszórjuk. Kevés forró vajon vagy olajon a hús szeletek mindkét oldalát megsütjük - nagy lángon, gyorsan, hogy ne száradjon ki. Közben annyi karfiolt, hogy majd minden hús szeletre bőven jusson sós vízben megfőzünk - esetleg csak pároljuk - úgy, hogy ne főjön teljesen puhára....

Mangós pulyka sáfrányos-kókuszos rizzsel

Mangós pulyka sáfrányos-kókuszos rizzsel

A húst felszeleteljük, enyhén megütögetjük, sóval, borssal fűszerezzük, majd elősütjük. A mangót leszűrjük, a levét feltesszük főni, mézzel és egy csipetnyi gyömbérrel fűszerezzük, keményítővel sűrítjük, majd a kockára vágott mangót beleforraljuk. Tálalás előtt a húst is beleforgatjuk a mártásba...

Mustáros mézes pulyka mandarinnal

Mustáros mézes pulyka mandarinnal

A pulykamellet sóztam, borsoztam, a többi összetevőt összekevertem és a sütőben megsütöttem, az utolsó 5 percre levettem a jénai tál fedelét. Köretnek rizs került mellé, és pár mandarin gerezd félbe vágva. Úgy gondolom, elronthatatlan, az egyetlen buktatója a fokhagyma, csak csínján... (Ugyanez az étel roppantmód izgatna magyar sárgadinnyével, de az egy nyári program lesz.)

Pulyka melle jóasszony módra

Pulyka melle jóasszony módra

A pulykamellet szalonnával megtűzdeljük, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, leöntjük forró zsírral, és a sütőben szép világosra sütjük. Félidőben mellé tesszük a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, így sütjük a pulykát puhára. Ezután a húst kiemeljük a serpenyőből (a gomba benne marad), és elkészítjük a mártást. A pecsenye zsírját leöntjük, csak az alján hagyunk benne egy kevés levet. Hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és feleresztjük a húslevessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és jól összekeverjük. A pulyka mellét lefejtjük a csontról, szépen felszeleteljük..

Pulykamell fokhagymás-paradicsomos mártással

Pulykamell fokhagymás-paradicsomos mártással

A pulykamellfilét szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Sóval, borssal, aprított kakukkfűvel fűszerezzük, kevés olajon pirosra sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk. A mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk, és megszórjuk liszttel. Mérsékelt lángon pirítjuk tovább, hogy ne legyen túlságosan barna, majd paradicsompürét és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Fűszerezzük oreganoval, felengedjük a húslevessel, és összeforraljuk. Megkóstoljuk, és ha túl savanyúnak érezzük, kevés cukor hozzáadásával tehetjük enyhén édeskésebbé...

Sajtos-tejfölös pulyka

Sajtos-tejfölös pulyka

A pulykahúst felcsíkozzuk, beszórjuk 1 teáskanál fűszerkeverékkel és egy kicsit állni hagyjuk. Majd az olajat teflonserpenyőben felhevítjük, a pulykacsíkokat megpároljuk benne. Amíg ez készül addig a tejfölt a másik teáskanál fűszerrel és a lereszelt sajt felével összekeverjük. Amikor a hús már jó, az olajat leöntjük és a húst belekeverjük a tejfölös masszába. Jénai edénybe töltjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és sütőben megpirítjuk...

Sörös pulyka rozmaringágon

Sörös pulyka rozmaringágon

A pulykahúst kb. 2 x 3 cm-es vékony darabokra vágom, sózom, a baromfihús-fűszerkeverékkel megszórom, megdörzsölöm, megöntözöm szójaszósszal, és kb. 1/4 órát állni hagyom. Közben a hagymákat felezem és szeletelem, a fokhagymákat negyedelem. A pulykahúst vajon vagy margarinon hirtelen megpirí­tom, majd a felszeletelt csirkemájat hozzáadom, és a tetejére szórom a hagymaféléket. Tetejére fektetem a rozmaringágakat, és végül megöntözöm a fél üveg sörrel. Lefedem - de kis rést hagyok - és szép lassan hagyom megpárolódni. Amikor nagyjából elfövi a levét, kész, porhanyós, illatos és ízletes...

Tuti menü