Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szabadtűzön a pulykahús - bogrács, grill, tárcsa képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Szabadtűzön a pulykahús - bogrács, grill, tárcsa - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Szabadtűzön a pulykahús - bogrács, grill, tárcsa
Keresés
Találatok száma - 8 db
Aratóleves bográcsban

Aratóleves bográcsban

Egy forró nyári recept, amikor jó bográcsolni: ha ügyesek vagyunk, akkor a pihenés kelléke a bogrács, hiszen néhány dologra kell csak odafigyelni. A bacon szalonnát üvegesre hevítjük. Felkockázzuk a hagymát, beletesszük a bográcsba, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát is. Közben kocka alakúra vágjuk fel a pácolt pulykacombot is...

Kemencés pulykacomb paradicsomos zöldbabbal, juhtúrós puliszkával

Kemencés pulykacomb paradicsomos zöldbabbal, juhtúrós puliszkával

A pulykacombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Körös-körül alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük. A petrezselyem zöldjét durvára aprítjuk, összekeverjük a fokhagymaprésen áttört fokhagymával, majd a pépet egyenletesen elsimítjuk a pulykacombok tetején. A kakukkfüvet letépkedjük, és a maradék zsírral együtt a hús tetejére tesszük. A tepsit forró kemencébe - kemence híján 200 fokra előmelegített sütőbe - tesszük, a húst 30 percig sütjük, majd aláöntjük a bort, és alufóliával lefedve még kb. 45 percig pároljuk. Sütés közben többször ellenőrizzük, nehogy leégjen. Ha szükséges, öntsünk alá kevés bort vagy vizet! A pirosra sült pulykacombot kivesszük a tepsiből, a maradék pecsenyelét beforraljuk, és sűrű szitán leszűrjük...

Kerti grill a finom húshoz

Kerti grill a finom húshoz

Tökéletes kerti grill élmény elektromos, faszenes és gázüzemű grillsütőinkkel. Nézze meg széles kínálatunkat a szabadtéri konyhától a házi füstölőig, és válassza ki azt a kerti sütőt, amely hosszú távon is valóra váltja az álmait! Kínálatunkban kizárólag minőségi, bevizsgált grillek szerepelnek, hogy a közös kerti program mindenki számára biztonságos, vidám élmény legyen. Szépítse meg a nyári délutánokat egy összejövetellel, szórakozzon együtt barátaival! Kerti sütő szakértőktől? Grillsütők.hu! Hívjon bátran.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Királyok kedvence

Királyok kedvence

A Királyok kedvence pedig nem volt más, mint kefíres prószába hajtott grillezett pulykamell, sajttal. Még soha nem csináltam prószát... mi több, ezt a félét még csak nem is ismertem. De nekem is nagyon ízlett, és biztos voltam benne, hogy Enyémférj is elégedett lesz a menüvel...A krumplit és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeltem, majd összekevertem a többi hozzávalóval és ízesítettem. Teflonos serpenyőben egy kanállal vékonyan szétterítve mindkét oldalán megsütöttem. A húst a szokásos módon fűszereztem, grillen megsütöttem. A kerek prósza egyik felére tettem, azt ráhajtottam, majd reszelt sajttal megszórtam és mikróban ráolvasztottam. Ha nem is lett olyan profi, mint az étteremben (legközelebb kicsit vékonyabbra kellene sütnöm a prószát), ízlett mindenkinek. Könnyű, mégis kiadós fogás volt...

Nyársas hús

Nyársas hús

Eredetileg szabad tűzön terveztem...Pulykamellet nagyobb - kb. 5 centis élű - kockákra vágtam. Két evőkanál majonézben elkevertem pár gerezd összenyomott fokhagymát, kevés sót, ebbe forgattam a húst. A hűtőbe tettem, amíg a többi hozzávalót előkészítettem. Kolozsvári szalonnát hasonló méretű, de vékony darabokra vágtam, annyit, hogy minden darab hús mindkét oldalára jusson. Kicsi gombákat megmostam, a lábát kiszedtem. (Azt felvágva lepároltam, befagyasztottam, jó lesz majd egy levesnek.) Aztán felfűztem a nyársra: szalonna, hús, szalonna, gomba, szalonna stb. A végén a tálban maradt kevéske majonézes páccal az egészet bekentem, és ment a sütőbe; 30 perc alatt elkészült, ezalatt a köretet is megcsináltam...

Hirdetés
Nyárson sült pulykacsíkok uborkás üvegtésztával

Nyárson sült pulykacsíkok uborkás üvegtésztával

A pulykahúsból 1,5 cm átmérőjű, hosszú csíkokat vágunk, majd a húscsíkokat besózzuk. A fokhagymából 2-3 gerezdet félreteszünk, a többit lereszeljük vagy összenyomjuk, és elkeverjük 3 dl olajjal. Az előkészített húst beletesszük a fokhagymás olajba, és legalább egy éjszakát érleljük a pácban, de akár 1-2 napig is benne hagyhatjuk, ettől csak ízletesebb lesz. Az üvegtésztát egy órára enyhén sós, forró vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. Amikor kellőképpen átázott, leszűrjük és lecsepegtetjük. A félretett fokhagymát apróra vágjuk, összekeverjük fél deci olajjal, és belerakjuk a feldarabolt hagymát meg az angol zellert. Az egyik uborkát vékony csíkokra szeljük, s azt is hozzáadjuk. A zöldségeket sóval és durva borssal fűszerezzük, majd belekeverjük a tésztát...

Parázson sült pulykaszárny zöldséges nyárssal

Parázson sült pulykaszárny zöldséges nyárssal

Itt és most elárulok egy titkot. Kezdek rászokni a kész fűszerkeverékekre! Pontosabban némelyik gyárira - ilyen például a fokhagymás vagy a mustármagos pác és a húspuhító por. Mást nem használok, de ezek jók. Egy kicsit persze bele kell nyúlni és megbolondítani, hogy ne legyen egyeníze mindennek. Most a pulykaszárnyat szórtam be vastagon egy barbecue-nak keresztelt fűszerkeverékkel. Egy kis sóval, erőspaprika-krémmel ízesítettem, aprítottam mellé fokhagymát, meglocsoltam némi olajjal, és egy éjszakára (ha ennyi időnk nincs, akkor is legkevesebb 2 óra kell neki) a hűtőbe raktam érni. Tüzet raktam a grillező helyen, s míg a faszénparázs kisült, addig a szárnyat kiszedtem a pácból. Felkarikáztam a zöldségeket, szalonnát szeltem, majd ezeket jól beleforgattam a tál alján maradt páclébe. Sóztam, borsoztam, majd nyársra húztam őket szépen sorban, egymást váltogatva. A szárnyat kifeszítve húztam karóba, és több réteg alufóliába göngyöltem úgy, hogy néhány szelet zöldséget is mellé tettem...

Pulykamellfilé parajos galuskával

Pulykamellfilé parajos galuskával

A pulykamell filét kiklopfoljuk A juhtúrót zúzott fokhagymával, borssal, finomra vágott lila hagymával és egy kevés tejföllel összekeverjük. Az előkészített pulykamell filéket megkenjük ezzel a krémmel, és hűtőszekrényben érleljük a sütésig. A leveles parajt apróra vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk az egész tojást és vizet, majd annyi lisztet, hogy jó sűrű galuskamasszát kapjunk. A galuskát gyöngyözően forró, enyhén sós vízbe szaggatjuk...

Tuti menü