Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ünnepi pulykahús recept képes leírás - Pulyka receptek.tlap.hu
részletek »

Ünnepi pulykahús recept - Pulyka receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pulykahus-recept.tlap.hu » Ünnepi pulykahús recept
Keresés
Találatok száma - 16 db
Baconbe tekert spenótos-sajtos göngyöleg

Baconbe tekert spenótos-sajtos göngyöleg

A spenótleveleket megmossuk, majd kevés olajon, reszelt fokhagymával, fedő alatt megfonnyasztjuk. (Kb.1 kg húshoz fél kiló spenót szükséges). A húst kisebb-nagyobb szeletekre felvágjuk, kiklopfoljuk (lehetőleg négyszögletűre), sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Az egyik oldalát megrakjuk spenóttal, illetve reszelt sajttal. A húst feltekerjük, a végeinél jól összetűzzük fogpiszkálóval, vagy hústűvel. A baconokat egymás mellé fektetve olyan szélesre rakjuk, mint a hús göngyöleg, majd a töltött húst feltekerjük a szalonnába. Olajozott, zsírozott tepsibe tesszük a göngyölegeket, kis vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük...

Bébipulyka minden jóval töltve

Bébipulyka minden jóval töltve

A gesztenyét éles késsel bevagdossuk, 5 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd még melegen megtisztítjuk. A pulyka hasüregét kibéleljük a vékonyra szeletelt szalonnával, rozmaringgal és zsályával. Kívül-belül alaposan megszórjuk a sóból, borsból és reszelt szerecsendióból készült fűszerkeverékkel. A kolbászt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, és kibélelünk vele egy tepsit. A pulykát a kolbászágyra helyezzük, megöntözzük a borral, és előmelegített sütőben, 240-250 fokon kissé megkapatjuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet, alufóliával betakarjuk a tepsit, és a pulykát 3-4 óráig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a húslevessel és a keletkező pecsenyelével. Amikor félig megpuhult, mellé tesszük a gesztenyét, majd amikor már teljesen puha, hozzáadjuk a hámozott, cikkekre vágott almát meg a borban áztatott, kimagozott aszalt szilvát...

Ételkülönlegességek pulykából

Ételkülönlegességek pulykából

Ugyan a babona szerint a pulyka mérget hozhat az újév első napján, azonban gondolnunk kell az év többi időszakára is, amikor bátran fogyaszthatják még a babonások ezeket az ízletes recepteket...Pulykapörkölt gombával - A felkockázott pulykamellet a serpenyőben felforrósított olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékot 1 evőkanál vajjal felhevítjük. Beletesszük a félbevágott csiperkéket és megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, kb. 4percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. A húst visszatesszük. A tejszínnel és a levessel felöntve 12 percig főzzük. A tésztát a szokott módon kifőzzük. A felkockázott hagymát és a rókagombát a maradék felforrósított vajban megpirítjuk. Sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük. A krémsajtot a pörkölthöz adjuk keverjük. Sóval borssal, citromlével ízesítjük. Belekeverjük a az ételsűrítőt, felforraljuk és hozzáadjuk a rókagombát. A tésztával körítve tálaljuk...Pulykaraguval töltött hagymafejek

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gesztenyés pulyka, aszalt szilvával

Gesztenyés pulyka, aszalt szilvával

A húst, vigyázva arra, hogy ne lyukadjon ki, vékonyra klopfoljuk. Ha csirkemellből készítjük, akkor göngyölegek, ha pulykából, akkor rolád készíthető (egybe sül, a végén szeleteljük). A húst fűszerezzük. Az aszalt szilvát vörösborban felfőzzük, hogy teljesen puha és ízletes legyen. A húsokat vékonyan megtöltjük a gesztenyemasszával és az aszalt szilvával, majd feltekerjük őket, és hústűvel, fogpálcikával, vagy cérnával rögzítjük, hogy ne essenek szét a sütés közben. A töltött húsokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és vízzel. Először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 40 perc). A maradék aszalt szilvából, további bor, kevés vaj hozzáadásával gyümölcsszószt készítünk. Rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Holstein pulyka petrezselymes gombával

Holstein pulyka petrezselymes gombával

A húsvéti kilencvennapozás szerencsésen végződött, a motiváció és az elán is a régi, sőt a térítés is egyre sikeresebb. Még most is bárki beszállhat, tényleg működik...Negyed kiló, lehetőleg barna csiperkét - annak egy kicsit erősebb az íze - alaposan ledörgölünk, és nagyobb kockákra vagy szeletekre vágunk. Nyolc szál újhagymát felkarikázunk, egy nagyobb pulykamellszeletet kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk, és nagyon kevés liszttel mindkét oldalát meghintjük. Serpenyőben kevés olajon a hagyma negyedét megfuttatjuk, és a hússzeletet ráfektetve, erős tűzön, néhányszor megforgatva omlós natúr szeletet sütünk. A hagymadarabok szépen rátapadnak a húsra, nagyon finom lesz tőle. Amikor a hús puha, a hagymával együtt kiemeljük, és letakarjuk...

Húsvéti pulykamell

Húsvéti pulykamell

Ha már rá se bírtok nézni a húsvéti sonkára, és semmi ötletetek nincs, hogy mit csináljatok vele, próbáljátok ki ezt a receptet. Isteni finom és a család is boldogan fogja enni az eddig már olyan unalmasnak tartott sonkát...A pulykamell szeleteket kiverjük, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk majd a forró olajban oldalanként 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük. A sonkát és a főtt tojást nagyon apró kockára vágjuk, összeforgatjuk és kanállal a hússzeletekre halmozzuk. A besamelmártáshoz a tejet felforraljuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk és kevergetve megforrósítjuk, de nem pirítjuk meg! Közben megsózzuk, borsózzuk. Továbbra is állandóan kevergetve beleöntjük a tejet és épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. A mártást a sonkás-tojásos hússzeletekre öntjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a zsemlemorzsával és a maradék vajat rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük közepes hőmérsékleten. Rizzsel tálaljuk.

Húsvéti töltött pulykamell

Húsvéti töltött pulykamell

Ez a tekercs egy kiváló, laktató húsvéti különlegesség! Elkészítése gyors, egyszerű, a végeredmény pedig ízletes, látványos, és nagyon húsvéti! Próbálja ki Ön is! A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Finomra aprítjuk a füstölt sonkát is. A felaprított sonkát, és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük, és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, míg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk, és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni....

Karácsonyi főétel: datolyás-spenótos pulykatekercsek

Karácsonyi főétel: datolyás-spenótos pulykatekercsek

A szárnyas és az (aszalt) gyümölcs kombinációja sokszor megjelenik a karácsonyi asztalon, gondoljunk csak a narancsos kacsára vagy az aszalt szilvával töltött pulykatekercsekre - egyébként ez utóbbi adta az ötletet ehhez az ételhez. Maga a menü egészére is igaz (levesek és a desszertek - utóbbi majd szerdán), hogy könnyen, viszonylag kevés és olcsó alapanyagból el lehet készíteni. Összességében nem több mint 2 óra alatt megvan minden, ráadásul a desszerteket előző napon célszerű összedobni, hogy aztán csak a hűtőből kelljen kiemelni és tálalni...A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a spenótot és a datolyát, a bort, majd megpárolom. Sóval, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítem. A pulykamellet megmosom, konyhai törlőkendővel megszárítom. Hosszában széles, vékony szeleteket vágok belőle, és kiklopfolom őket. Sózom, borsozom a szeleteket...

Konfitált pulykacomb gyökérpürével és bulgurral

Konfitált pulykacomb gyökérpürével és bulgurral

A pulykacombfilét olyan edénybe tesszük, amelybe úgy elfér a hús, hogy el tudja lepni a zsiradék. Egészen kis lángon, vagy sütőben 90 Celsius-fokon másfél óra alatt elkészítjük. A zsírba (vagy olajba) tegyünk vöröshagymát, fokhagymát, sót...

Hirdetés
Narancsos pulykacomb sütőtökpürével

Narancsos pulykacomb sütőtökpürével

A sárgarépákat megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A narancsok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A pulykacombokat besózzuk és bedörzsöljük gyömbérporral. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajat melegítünk, a pulykacombot körbesütjük, és tányérra szedjük. A megmaradt zsiradékban kissé megpirítjuk a sárgarépát, ráöntjük a mézet, a narancslevet és összeforraljuk. Ezután felöntjük fél liter zöldséglevessel, enyhén megsózzuk, beleszórjuk a narancshéjat és visszatesszük bele a pulykacombot. Fedő alatt, időnként kevés zöldséglevest aláöntve megpároljuk a combot...

Pikáns pulykaszeletek

Pikáns pulykaszeletek

A pulykahús nagyon kedvelt az alacsony kalória- és koleszterintartalma miatt is. Ahhoz, hogy a hús még ízletesebb legyen, egy nappal korábban pácoljuk be...A megmosott, szárazra törölt pulykafilét felszeleteljük, és folpack fólián keresztül kiveregetjük. Kisebb tálban az olívaolajat, a mentát, a bazsalikomot, a citromlevet és a Vegetát jól összekeverjük. A páclével a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük, felgöngyöljük, majd mindegyiket egy szelet szalonnába csavarjuk. A végeket fogpiszkálóval rögzítjük. A gombát megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Az előző nap hideg vízbe áztatott csicseriborsót enyhén sós vízben puhára főzzük...

Pulykahús Sztroganov módra

Pulykahús Sztroganov módra

Most én pulykacombból főztem, és az összes bővítménnyel, amit itt-ott kitaláltak hozzá, tehát volt benne gomba is, uborka is. Először minden hozzávalót feldaraboltam: 60 dkg húst, fél kiló gombát, két fej hagymát, 3 db sós-vizes uborkát (ezt apróbbra, mint a többit). A húst hosszúkás csíkokra szokás vágni, mint a tokányt vagy a resztelt májat, ez a pulykacombból nem sikerült tökéletesen. Fontos, hogy - mondjuk - éppen ellenkezőleg készül, mint a pörkölt, vagyis nem akarjuk szétfőzni a hagymát, ezért a legbiztosabb, ha külön-külön kezdjük sütni az egyes összetevőket. Legelőször a hagymát olajon megpirítottam, de persze nem égettre, csak világosra. Másik serpenyőben a gombát, só nélkül, a végén elsütve az összes levét, akkor a hagymához tettem. Ezután a hús következett, szintén kevés olajon, de mivel ez sajnos nem bélszín, tehát egy kis sütés nem elég neki, hogy megpuhuljon, megsóztam, kis időre lefedtem, és amikor már puha volt, sütöttem készre...

Pulykamell szeletek gesztenyekötényben

Pulykamell szeletek gesztenyekötényben

Előző este az aszalt gyümölcsöket kockákra vágjuk, kisebb lábasban a borral és a teával felöntve lefedjük, és állni hagyjuk. Kiverünk, lehártyázunk 8 szelet filézett pulykamellet. Enyhén besózzuk, és szalonnával kikent tepsibe fektetjük őket. A gesztenyemasszát átdolgozzuk a két egész tojással, belekeverünk ízlés szerint fűszersót, borsot, és szárított petrezselymet. A kivert hússzeletekre hordjuk, elsimítjuk, majd ráfektetjük a sajtszeleteket, minden szelet húsra jusson legalább egy szelet sajt, vagy annyi sajttal fedjük, hogy a gesztenyemasszát befedje. Végül minden szelet húsra teszünk egy-egy szelet szalonnát. A tepsit kétszáz fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fél órát sütjük a húst...

Pulykasteak friss gyümölcsökkel, mandulás rizzsel

Pulykasteak friss gyümölcsökkel, mandulás rizzsel

El kell ismernünk, ezt az ételt is hölgyeknek találtuk ki, rafinált ízekkel, könnyű hússal, mandulás rizzsel: különleges, mégsem túl nehezen elkészíthető meglepetés. A pulykasteaket sózzuk, borsozzuk, vajon megsütjük. A visszamaradt zsiradékban cukrot karamellizálunk, rátesszük a gyömbért, hozzáadjuk az ízlésesen felszeletelt gyümölcsdarabokat, mézzel, fehérborral ízesítjük, pecsenyelével beforraljuk, és tálaláskor a pulykahúsra halmozzuk...

Sonkás pulykamell

Sonkás pulykamell

Egyszerű receptről van szó, bár furfangos a címe, nem kell megijedni tőle! Főzzetek ti is olyan jó hangulatban otthon, mint Endre és Robi! A pulykamellből négy db, kb. 15 dkg-os szeletet vágunk. Jól kiklopfoljuk, majd bekenjük lekvárral. Utána rátesszük a sonkát, feltekerjük és megsütjük...

Töltött pulyka

Töltött pulyka

Ez a pulyka kitűnő pecsenye karácsonykor, de más ünnep alkalmával is...A megmosott, szárazra törölt pulykát kívül-belül Vegetával bedörzsöljük, belsejét a citromlével is megkenjük. Serpenyőben, 3 evőkanálnyi forró olajon a megtisztított, felaprított hagymát megpirítjuk, a darált húst, a felaprított vagy késsel elkapart májat, a megmosott rizst egy evőkanálnyi Vegetával együtt hozzáadjuk, és néhány percig kevergetve a hús fehéredéséig sütjük. A tűzről lehúzzuk, és ha kihűlt, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a borssal fűszerezzük, majd a felaprított gesztenyét és fügét, a fenyőmagot, a felvert tojást is beleforgatjuk. A tölteléket ízlés szerint megsózhatjuk...

Tuti menü